Ion Țuculescu – Peisaj folcloric

E ceva cu Țuculescu! N-are lucrări importante, dar nici lucrări neînsemnate (cu excepția tablourilor de început, când voia să deseneze figurativ). În altă ordine de idei, am lipsit destul de mult de la licitațiile de artă în ultima vreme și, poate de aceea, bucuria de a vedea din nou o operă a sa e atât de mare.

Lucrare din licitația de Artă Postmodernă și Contemporană de la Artmark, iulie 2024

Evenimentul, programat pentru joi, 11 iulie, atât la Palatul Cesianu-Racoviță din București, cât și online, pe platforma Artmark Live, cuprinde o selecție de 180 de lucrări semnate de cei mai importanți și râvniți artiști de colecționari – de la postbelicii Ion Țuculescu, Corneliu Baba, Sorin Ilfoveanu, Ștefan Câlția sau Constantin Piliuță, la contemporanii Adrian Ghenie, Șerban Savu, Marius Bercea, Felix Aftene, George Mazilu sau Paul Baraka Marat.

Toate acestea se regăsesc în această perioadă la Galeriile Artmark, acest muzeu cu totul deosebit situat în Palatul Cesianu-Racoviță, în inima Capitalei, unde toate expozițiile pot fi vizitate zilnic, de luni până duminică, cu intrare liberă (în intervalul 10.00-20.00). Iar în serile în care au loc licitațiile Casei A10 by Artmark, toți vizitatorii sunt invitați să asiste la spectacolul oferit de astfel de evenimente care scot pe simeze obiecte de artă excepționale ce provin din colecții private și „ies”, deci, rareori la „întâlnirea” cu publicul. Toți iubitorii de artă, istorie ori obiecte de colecție pot licita fie direct, în timpul evenimentelor cu prezență fizică, fie online, pe platforma Artmark Live, dacă își fac cont, parcurgând câțiva pași simpli, pe site-ul artmark.ro.

Descoperă mai multe la Graficante.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura