Artiști contemporani: Șerban Savu

Unul dintre artiștii ce reține atenția și are o tot mai largă vizibilitate internațională este Șerban Savu, cel care reprezintă în 2024 România la cea de-a 60-a Expoziție Internațională de Artă „La Biennale di Venezia” – unde participă cu proiectul „What Work Is” – „Ce este munca”.

De asemenea, el este prezent cu două lucrări în Licitația de Artă Postmodernă – „Three Graces by Night” (2014) și „Patrula” (2020) – ambele ilustrând personaje definite de statutul social și meserie. Acestea reprezintă o temă recurentă în opera artistului. „Pictura «Patrula» reprezintă o scenă de gen aparent banală, în care doi polițiști descoperă la lumina lanternei un șarpe. Este unul din acele momente pe care îmi place să le numesc inițiatoare de mituri, un moment in care realitatea întâlnește ceva care poate să deturneze logica și astfel se poate iniția un parcurs imaginar”, spune chiar artistul.

Șerban Savu – Patrula

Licitația de Artă Postmodernă și Contemporană este organizată de Artmark. Evenimentul, programat pentru joi, 11 iulie 2024, atât la Palatul Cesianu-Racoviță din București, cât și online, pe platforma Artmark Live, cuprinde o selecție de 180 de lucrări semnate de cei mai importanți și râvniți artiști de colecționari – de la postbelicii Ion Țuculescu, Corneliu Baba, Sorin Ilfoveanu, Ștefan Câlția sau Constantin Piliuță, la contemporanii Adrian Ghenie, Șerban Savu, Marius Bercea, Felix Aftene, George Mazilu sau Paul Baraka Marat.

Descoperă mai multe la Graficante.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura