„Carul cu boi” parcat la Rockefeler Palace

Un „Car cu boi”, zis „Bull Cart”, al lui Grigorescu va fi prezent in licitatia de pe 23 aprilie de la Chriestie’s New York, cu o estimare de 100-150.000 de dolari. Licitatia din care face parte, „Pictura europeana de secol 19”, reuneste lucrari de Bougereau si ale unor pictori europeni din Polonia, Cehia, Belgia, intemeietori de scoli nationale, la fel ca si Grigorescu. Pictura este semnata dreapta jos, nedatata, si realizata in tehnica ulei pe panza. Dimensiunile tabloului sunt 48.3 x 60.3 cm.

Este al treilea car cu boi de Grigorescu prezent in ultimul an pe pietele internationale, dupa ce alte doua versiuni ale temei au fost vandute la Bonhams Londra si Bonhams New York cu 35.000 de euro, respectiv 105.000 de dolari.

Alte doua picturi ale lui Grigorescu vor fi prezente si in Franta, in cursul lunii aprilie, intr-o licitatie de pictura traditionalista de scoala franceza. In aceeasi licitatie, in care Grigorescu este vedeta (conform estimarilor initiale) sunt prezenti si alti pictori europeni formati in scoli franceze. Dintre pictorii romani, licitatia il mai programeaza pe Ludovic Bassarab.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

arta artmark canvas capodopere ale picturii carton cote de autor c print curentul evaluare exemplar fotografie franta goldart hartie impresionism licitatii licitatii 2012 mari pictori nicolae grigorescu nicolae tonitza opera opere panza peisaje pictor pictori romani pictura pictura in ulei picturi celebre ploter portret pretul record personal recorduri reproduceri de arta romania schweitzer sculptura stefan luchian tehnica theodor pallady tipar digital tonitza ulei vechi maestri