Platforma de vanzari a siteului Graficante.ro este deschisa tuturor celor care vand arta de calitate, opere unicat sau in serie de autor. Galeriile de arta, artistii sau proprietarii de opere pot folosi siteul pentru a-si publica operele de arta pe care le detin, la preturile si in conditiile de vanzare pe care le doresc. Pentru aceasta este necesara deschiderea unui cont care sa va dea acces la instrumentele de vanzari, care sunt simplu de configurat si de folosit. Contul este gratuit, dar se va percepe un comision din vanzarile efectuate.
Aplicati pe email pentru deschiderea contului. Specificati numele de utilizator dorit si, recomandat, calitatea dvs. (arist, galerie, detinator de arta). Vi se va genera o parola pe care o puteti schimba ulterior. Dupa deschiderea contului si publicarea de obiecte de arta in ArtShop, acestea vor fi grupate pe o pagina individuala sau de business ce poate fi personalizata.

Pentru buna functionare a siteului sunteti rugati sa respectati un numar de recomandari si conditii obligatorii:

 • operele puse in vanzare nu se trimit siteului sau catre un depozit, ele ramanand in proprietatea si posesia dvs. pana la momentul vanzarii. Astfel, va rugam sa notificati imediat siteul (sa retrageti obiectul de arta depe site) daca vanzarea s-a facut printr-o alta modalitate sau intervine orice alt eveniment care indisponibilizeaza opera (imprumut, distrugere, situatii litigioase).
 • comisionul initial este de 9% si el poate fi negociat dupa primele 5 vanzari.
 • ne rezervam dreptul de a ne selecta parternerii comerciali astfel incat prin intermediul siteului sa se desfasoare un comert de valoare si cu respectarea in intregime a lgislatiei nationale si internationale privitoare la comertul prin internet si la comertul de arta.
 • este interzisa contactarea directa a clientilor. Vanzarea se face prin intermediul siteului, iar banii sunt blocati in cont pe numele dvs. pana cand opera ajunge la client si o durata de 1-3 luni (in functie de opere), timp in care cumparatorul poate ridica obiectii sau deschide litigii privind vanzarea.
 • inscriind un obiect de arta pe site va asumati intreaga raspundere juridica si patrimoniala legata de acesta (incrieti numai obiectele care va apartin sau pe care aveti dreptul sa le vindeti si nu incalcati drepturi de proprietate, drepturi de autor sau drepturi conexe ale unor terte persoane)
 • descrierea operei pusa in vanzare trebuie sa fie acurata si completa (specificati atent si corect tipul de opera, autenticitatea, caracterul de unicat, serie de autor sau copie, autorul, dimensiunile, tehnica, pretul).
 • inscriind pentru vanzare opere de arta, va obligati sa respectati toate normele legale privind comertul cu opere de arta aplicabile pe teritoriul Romaniei, precum si a altor coduri si reguli juridice aplicabile, incluzand fara a se limita la dreptul patrimonial, dreptul la imagine, evitarea discriminarilor etc.
 • siteul www.Graficante.ro este o platforma comerciala, nu o galerie de arta, astfel incat nu facem expertize si evaluari asupra obiectelor de arta propuse sau asupra autenticitatii sau pretului acestora. Totusi, pentru a stimula un comert de calitate, ne rezervam dreptul de a suspenda sau elimina de pe site acele produse asupra carora exista suspiciuni indreptatite privind autenticitatea sau respectarea oricaror alte prevederi de mai sus. Suspendarea sau retragerea de la comercializare a unor obiecte nu le califica in niciun fel ca fiind falsuri, ci corespunde dorintei siteului de a preintampina folosirea sa ca mediu de vanzare a unor falsuri sau pentru practici comerciale abuzive.
 • nu incurajam vanzarea prin site a obiectelor kitsch. Va rugam sa postati numai obiecte autentice (sau cu specificatii clare in cazul replicilor si copiilor) si de o certa valoare artistica.
 • nerespectarea conditiilor de mai sus poate duce la suspendarea sau anularea contului, care este o masura unilaterala a siteului si nu poate fi contestata. Decizia de suspendare poate fi argumentata, dar motivarea nu este obligatorie.
 • trimitand emailul prin care solicitati deschiderea unui cont de vanzator confirmati ca sunteti de acord cu regulile si conditiile anuntate mai sus.

Aplicati pe email pentru deschiderea contului. Specificati numele de utilizator dorit si, recomandat, calitatea dvs. (arist, galerie, detinator de arta).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.