Expozitie Diana Tudose cu sprijinul Le Manoir – Comtesse du Barry

Publicat pe De admin

Pictorița Diana Tudose, câștigătoarea Bienalei Internaționale de Artă de la Chișinău din 2011, expune în premieră la București seria de lucrări denumită Înăuntru, în cadrul unui eveniment dedicat artei contemporane și vinurilor exclusiviste, care va avea loc joi, 19 iulie 2012, la ora 19.00, la galeria The Grand Avenue, din complexul de lux The Grand unde se află şi hotelul JW Marriott. Evenimentul este organizat de curatorul Ioana Mîțu.

Pentru picturile Dianei Tudose, vezi blogul Inside

„În lucrările mele oamenii sunt reprezentați dormind. Omul scufundat în liniște, sub care chiar și patul doarme, transformat în somn, în reverie, în iubire, în boală și în tot ceea ce înseamnăƒființă. Pentru că în timpul somnului profund suntem foarte aproape de adevăr, fiindcă eul nu mai este acolo, eul obișnuit, care se manifestă pentru a bloca experiența, nu e prezent; așa se face că în somnul profund suntem pe punctul de a atrage o altă lume. Acestă lume este pictura mea”, declară Diana Tudose.

Vernisajul va prilejui o degustare de vinuri soiuri pure, din selecția Comtesse du Barry. Trei tipuri de vin – 100% Sauvignon Blanc din zone diferite – vor demonstra cum poate același soi de strugure să transforme gustul vinului, în funcție de regiunea de proveniență, sau de ceea ce francezii numesc terroir.

 “Vinurile pe care le vom degusta la eveniment sunt în temă cu expoziția artistei: am ales trei tipuri de vin alb Sauvignon Blanc, soiuri pure, pentru că astfel de vinuri formate integral dintr-un singur soi de struguri sunt vinuri sincere, care nu pot minți, nu pot ascunde adevărul. Este o experiență fascinantă să vezi și să simți cum același tip de strugure dă naștere la vinuri cu personalități diferite, în funcție de regiunea în care vinul este produs”,  spune Cristian Preotu, director asociat Le Manoir, compania care deține franciza Comtesse du Barry în România.

Eveniment organizat cu sprijinul complexului de lux The Grand. The Grand cuprinde: galeria de lux The Grand Avenue, The Grand Offices, hotelul de 5 stele JW Marriott Bucharest, Clubul de Sănătate World Class şi The Grand Parking.

Intrarea la eveniment se va face strict pe bază de invitație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.